Siirry pääsisältöön

Kaksivaiheisen tunnistautumisen asetukset & käyttöönotto

Käyttäjä voi ottaa kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön asetuksissa tai jos se on pakotettu, niin 2FA tulee pakolliseksi kirjautumisen yhteydessä

Kaksivaiheisen tunnistautumisen saat käyttöön näin:

  1. Mene Asetukset > Käyttäjäasetukset.

  2. Kelaa sivu kokonaan alas, kunnes näet kohdan kaksivaiheinen tunnistauminen.

  3. Paina "Ota kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön".

Tämän jälkeen avautuu Vahvistus-ikkuna, jossa on näkyvissä QR-koodi. Etene näin:

  1. Skannaa QR-koodi esimerkiksi Googlen tai Microsoftin Authenticator-sovelluksella.

    1. Jos et pysty skannaamaan koodia, voit valita käyttämästäsi sovelluksesta koodin manuaalisen lisäämisen, jolloin voit kopioida vahvista-ikkunan secret-kohdasta koodin ja liittää sen sovellukseen

  2. Tee skannauksen jälkeen sovelluksen pyytämät toimenpiteet

  3. Anna sovelluksen antama koodi kertakäyttösalasanakenttään

  4. Paina Vahvista.

Tämän jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäen sekä tunnuksia että sovelluksen antamaa kertakäyttösalasanaa.

Kaksivaiheisen tunnistautuminen pakolliseksi kaikille

Pääkäyttäjä voi pakottaa kaksivaiheisen tunnistuksen kaikille.

  1. Mene Asetukset

  2. Avaa Tietoturva

  3. Klikkaa "Edellytä kaksivaiheista tunnistautumista kaikilta käyttäjiltä"

Tämän jälkeen, jos käyttäjä ei ole ottanut kaksivaiheista tunnistautumista käyttöön, hänen tulee tehdä se seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Pakollisen kaksivaiheisen tunnistautumisen voi ottaa myös samaa kautta pois. Se ei kuitenkaa poista olemassa olevilta käyttäjiltä tunnistautumista.

Kaksivaiheisen tunnistautumisen nollaaminen

Pääkäyttäjä voi nollata kaksivaiheisen tunnistaumisen käyttäjähallinnan kautta.

  1. Avaa Asetukset > Käyttäjät

  2. Avaa käyttäjä

  3. Kelaa näkymän loppuun kohtaan "Kaksivaiheinen tunnistautuminen"

  4. Klikkaa "Poista käytöstä"

💡 Käyttäjä voi ottaa kaksivaiheisen tunnistautumisen uudelleen käyttöön omissa asetuksissa tai jos tunnistautuminen on pakotettu, hänen tulee ottaa se käyttöön seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?