Procountor-integraatio (muistiotositetaso)

Procountorin kirjanpitointegraation käyttöönotto, kirjanpitoaineiston siirto ja kauden päätöksen virheviestit

Päivitetty yli viikko sitten

Ecomissa on mahdollista siirtää kuukauden sekä laskutuksen että ostojen kirjanpitoaineisto suoraan Procountoriin. Erillistä siirtotiedostoa ei tarvita, vaan tiedot siirtyvät suoraan ohjelmasta rajapintasiirtona.

Rajapinnan aktivointi Procountorissa

Procountor-rajapinnan käyttö Ecomin ja Procountorin välillä on maksutonta. Luo API-avain Procountorissa ja kopioi se talteen:

1. Avaa Procountor

2. Avaa Perustiedot > API-avaimet

3. Klikkaa uusi api-avain

1. Valitse Käyttäjä-valikosta käyttäjätunnus, johon haluat integraation liittää.

2. Ympäristönä näkyy se ympäristö, johon olet integraation API-avainta muodostamassa.

3. Syötä Asiakasohjelmiston tunniste -kenttään ecom-jetClient

4. Klikkaa Muodosta-painiketta.

5. Klikkaa Kopioi API-avain leikepöydälle-painiketta.

6. Klikkaa OK -painiketta.

Aktivointi ja asetukset Ecom Jetissä

Ennen kirjanpitokauden päättämistä ja kirjanpitoaineiston siirtoa Procountoriin, integraatio pitää aktivoida Ecomin asetuksissa. Samalla kohdistetaan käytössä olevat kirjanpitotilit Procountorissa käytettäviin tileihin.

1. Aktivoi integraatio asetuksissa Asetukset > Procountor

Paina 'yhdistä Procountoriin'

Liitä API-avain sille varattuun kenttään ja paina 'yhdistä Procountoriin'.

Tarkista, että Procountorissa on hyväksytty seuraavat oikeudet:

• Käyttäjän oikeudet: Hallinta > Käyttäjät ja käyttöoikeudet ja siellä Ostot -> Uusi muistiotosite -kohdassa täytyy lukea "Kaikki oikeudet", jotta Jet voi luoda muistiotositteen Procountoriin

2. Kohdista käytettävät kirjanpitotilit

Jotta kirjanpitoaineisto voidaan siirtää Procountoriin, Ecomin ja Procountorissa käytettävä tilikartta pitää kohdistaa. Yleisimmät kohdistukset on tehty asetuksiin valmiiksi, tilitoimiston käyttämä tilikartta voi poiketa oletuksista.

Kirjanpitokauden päättäminen Ecomissa

Laskutuksen ja ostolaskujen kirjanpitokaudet päätetään erikseen laskulistan lisävalikosta listan oikeasta ylänurkasta. Tarkasta päätettävän kauden päivämäärät. Aineisto lähtee Procountoriin kauden päätöksen yhteydessä. Samasta valikosta voit myös avata listan aikaisemmista päätetyistä kausista, josta voit myös lähettää aineiston uudestaan Procountoriin.

Virheet siirrossa

"Kirjanpitosyklin päätös sisältää valitun ajanjakson ulkopuolisia tapahtumia!"

Valitun ajanjakson ulkopuolisia tapahtumia on päättämättä. Päätä aikaisempi kirjanpitosykli tai varmista, ettei Jetissä ole päättämättä ajanjakson ulkopuolisia tapahtumia.

"Kirjanpito integraatiossa tapahtui virhe. Tiliä ei löydy Procountorin tilikartasta."

Virheilmoituksessa näkyvää tilinumeroa ei ole kohdistettu Procountorin tilikarttaan tai kohdistus on väärin. Tarkasta kohdistus Asetukset > Integraatiot > Procountor. Korjauksien jälkeen yritä siirtoa uudelleen päätettyjen kirjanpitokausien kautta.

Jos olet tarkastanut, että tilit löytyvät sekä Procountorista että Jetin asetuksista, varmista vielä tämä:

1. Irrota Procountor-tili Jetin asetuksissa

2. Tee integraatio uudestaan: Kirjaudu Procountor tunnuksilla ja valitse pudotusvalikosta yritys, jonka kirjanpitoa teet Jetissä

3. Yritä siirtoa uudelleen menemällä Laskut/Ostolaskut > Päätetyt kirjanpitokaudet > Vienti kirjanpitoon

"Kirjanpito integraatiosta tapahtui virhe - Virheellinen ALV-prosentti tilillä: X"

Tarkista tilien alv-kannat.

Kirjanpito integraatiossa tapahtui virhe - virheellinen ALV-prosentti tilillä

"Laskujen lähetys Procountoriin epäonnistui."

Tarkista, ettei kyseinen kirjanpidon kausi ole Procountorissa suljettuna.

Siirto menee onnistuneesti, mutta muistiotositetta ei löydy

Tarkista tämä asetus:

• Käyttäjän oikeudet: Hallinta > Käyttäjät ja käyttöoikeudet ja siellä Ostot -> Uusi muistiotosite -kohdassa täytyy lukea "Kaikki oikeudet", jotta Jet voi luoda muistiotositteen Procountoriin

Kirjanpitoaineisto Procountorissa

Myyntireskontran ja ostoreskontran kirjanpitoaineisto siirtyy Procountoriin muistiotositteeksi, joka pitää sisällään tarkan erittelyn sekä liitetiedostoina päiväkirjatulosteet.