Kassaturva

Kassaturva on tarkoitettu myyntisaatavien rahoitukseen. Ohjeessa tarkemmin käyttöönotto ja asetusten kuntoonlaitto. #Laskurahoitus #Puro

Päivitetty yli viikko sitten

Yritys voi joskus joutua odottamaan pitkään laskusaataviaan. Kassavirran varmistamiseen on onneksi olemassa ratkaisu: Kassaturvan avulla yritys rahoittaa vaivatta kaikki myyntisaatavat. Rahat saa tilille nopeasti, jolloin yrityksen juoksevat kulut voi hoitaa normaaliin tapaan.

Kassaturvan käyttöönotto tapahtuu kolmen vaiheen kautta:

1. Kassaturvan aktivointi asetuksissa

2. Oletustilien tarkistaminen

3. Asiakastietojen muokkaaminen tarvittaessa

Kassaturvan aktivointi asetuksissa

Kassaturva aktivoidaan asetuksissa. Löydät Kassaturvan käyttöönoton integraatiot-otsikon alta kohdasta Kassaturva.

Paina aktivoi kassaturva.

Kassaturva ei ole aktivoitu, paina aktivoi kassaturva

Ecom ohjaa sinut kirjautumisnäkymään. Kirjaudu Ecomin tunnuksilla.

Jos tunnuksiisi on yhdistetty useampi yritys, valitse niistä se, johon haluat Kassaturvan käyttöön.

Tämän jälkeen käyttöönotto asetuksissa on valmis, selaimen pitäisi ohjata sinut takaisin Jetiin. Jos uudelleenohjausta ei tule, voit siirtyä Jetiin itse. Kassaturvan käyttöönotto siirtyy tämän jälkeen hyväksyntään.

Hyväksyntäprosessi näkyy keskeneräisenä Jetin asetuksissa, kunnes hyväksyntä Puron päässä on tehty.

Kun Kassaturva on hyväksytty, asetuksissa näyttää alla olevan kuvan mukaiselta.

Oletustilien tarkistus

Tarkista, että Asetukset > Tilikartta löytyy seuraavat tilit:

• 1718 - Factoring-myyntisaamiset laskutili

• 1992 - Muu suoritus/rahoitus

Tarkista, että molemmat tilit löytyvät myös Asetukset > Oletustilit > Oletustilit-pudotusvalikosta otsikojen Myyntisaatavat, laskurahoitus ja Suoritukset, laskurahoitus alta.

Rahoituksen asettaminen asiakkaan taakse

Jos haluat aina lähettää tietyn asiakkaan laskut rahoitukseen, kannattaa asiakkaan taakse valita Kassaturva oletukseksi. Kun avaat asiakkaan asiakasrekisteristä, valinta löytyy Laskutusasetusten alta kohdasta Laskurahoitus. Muista painaa muutosten jälkeen tallenna.

Rahoituksen käyttö laskun lähetyksessä

Yksittäisen laskun voi välittää rahoitukseen myös laskun lähetyksen yhteydessä. Paina normaalisti 'esikatselu ja lähetä', jonka jälkeen voit valita 'välitä laskurahoitukseen Ecom Kassaturva'. Jos valitsit Kassaturvan oletukseksi asiakkaan taakse, tämä kohta on aina lähtökohtaisesti valittuna.

HUOM! Laskun lähetystavan voit valita itse, Kassaturva ei välitä laskuja asiakkaalle, vaan se täytyy tehdä itse.

Hyvityslasku rahoitetulle laskulle

Hyvityslasku luodaan rahoitetulle laskulle samalla tavalla kuin muillekin laskuille. Hyvityslaskua ja alkuperäistä laskua ei kuitenkaan voi merkitä suoritetuiksi itse, vaan suoritukset tulevat Kassaturvan kautta.