Tarkastuslomakkeet

Tarkastuslomakkeet sähkö-, LVI-, jäähdytys- ja rakennusaloille.

Päivitetty yli viikko sitten

Tarkastulomakkeilla teet tarkastukset työmaalla kätevästi sähköisesti. Tässä ohjeessa käydään läpi tarkastuslomakkeiden käyttöönotto, niiden täyttäminen, poistaminen ja tulostus.

HUOM! Ecom tulee jakautumaan tulevaisuudessa kahteen pakettiin: uuteen, laajempaan Pro-versioon sekä nykyistä Pro-versiota vastaavaan Vakio-versioon. Ennen muutosta ilmestyvät uudet ominaisuudet, kuten tarkastuslomakkeet, ovat käytössäsi nykyisessä tilauksessasi siihen asti, kunnes uusi Pro-versio julkaistaan. Muistutamme tilauksen päivityksestä lähempänä sen ajankohtaa.

Käyttöönotto

Tarkastuslomakkeet otetaan käyttöön asetuksissa asetuksissa valitsemalla toimialat, joiden lomakkeita halutaan käyttää. Tee tarvittavat valinnat ja paina tallenna.

Uuden lomakkeen täyttö

Aloita uusi lomake painamalla uusi tarkastuslomake -painiketta.

Valitse, mitä lomaketta haluat käyttää. Oheisessa kuvassa on yksi esimerkki lomakkeesta, mutta näkymäsi on erilainen riippuen siitä, mitä aloja on käytössä.

Lisää tarkastuslomakkeelle ensin työmääräin. Se tuo työmääräimen takaa ja asiakastiedoista tiedot lomakkeelle, jolloin niitä ei tarvitse syöttää uudelleen. Täytä sen jälkeen puuttuvat kentät ja paina tallenna.

Nämä tiedot ovat pakolliset:

• Työmääräin

• Työnjohtajan nimi

• Kohteen nimi

• Asiakkaan nimi

Työmääräimeltä automaattisesti täyttyi seuraavat kentät:

Tämän jälkeen avautuu varsinainen tarkastuslomake. Jokaiselle tarkastuskohdalle on kolme valintaa: Hyväksytty, hylätty ja ei tarkasteta. Lisäksi voit kirjoittaa muistiinpanoja jokaiseen kohtaan tarvittaessa. Valinnat ja muistiinpanot tallentuvat sitä mukaan, kun lisäät niitä.

Lopuksi, kun tarkastuslomake on käyty läpi, voidaan lisätä tarkastajan ja tilaajan allekirjoitukset.

Allekirjoitus voidaan tehdä koneella käyttäen hiirtä kirjoittamiseen, mutta kätevimmin allekirjoituksen saa kirjoitettua kosketusnäytöllä.

Allekirjoittamisen jälkeen voit tulostaa tarkastuslomakkeen allekirjoituksilla. Tämän voi tarvittaessa tehdä myös ennen lomakkeen täyttämistä tai allekirjoittamista, jos lomake halutaan paperisena.

Tarkastuslomakkeen tulostus / tallennus pöytäkirjan luomisen jälkeen

Kun pöytäkirja on kertaalleen luotu, voit ladata pöytäkirjan tarkastuslomakkeiden listausnäkymästä.

= esikatsele PDF

= lataa PDF

Tarkastuslomakkeiden suodatus & haku

1. Siirry tarkastuslomakenäkymään.

2. Voit suodattaa/hakea tarkastuslomakkeita seuraavilla tavoilla:

1. Tila: Luonnos, Avoin, Allekirjoitettu ja/tai Valmis.

2. Toimiala: Rakennus, Jäähdytys, Sähkö, LVI ja/tai Muu

3. Työnjohtaja: Valitse käyttäjäluettelosta

4. Luontipäivämäärä: Määritä ajanjakso.

5. Vapaatekstihaku seuraavista kentistä:

1. Urakoitsijan nimi

2. Lomakkeen nimi

3. Kohteen nimi

4. Asiakkaan nimi

5. Tilaajan nimi

6. Tilaajan puhelinnumero

3. Kun olet valinnut suodattimet, luettelo päivittyy näyttämään vain suodattimiasi vastaavat tarkastuslomakkeet. Jos suodattimiasi vastaavia lomakkeita ei ole, näet ilmoituksen "Ei ole suodattimia vastaavia tarkastuslomakkeita".

4. Jos haluat nähdä kaikki tarkastuslomakkeet uudelleen, napsauta Tyhjennä suodattimet -painiketta. Tämä poistaa kaikki valitut suodattimet ja näyttää kaikki tarkastuslomakkeet.

Tarkastuslomakkeen poistaminen

1. Etsi tarkastuslomake, jonka haluat poistaa. Huomaa, että voit poistaa vain sellaisia lomakkeita, jotka ovat tilassa "Luonnos" tai "Avoin".

2. Napsauta 'Lisätoiminnot' tarkastuslomakkeen oikeasta yläkulmasta.

3. Valitse avattavasta valikosta Poista tarkastuslomake. Jos lomakkeen tila on "Allekirjoitettu" tai "Valmis", tämä vaihtoehto on poistettu käytöstä.

4. Kun napsautat 'Poista tarkastuslomake', näyttöön tulee vahvistusikkuna, jossa on viesti: "Haluatko varmasti poistaa tarkastuslomakkeen, sitä ei voi palauttaa myöhemmin".

5. Jos olet varma, napsauta 'Poista tarkastuslomake' -painiketta valintaikkunassa. Tarkastuslomake poistetaan ja näet viestin: "Tarkastuslomake poistettu onnistuneesti".

Muista, että kun tarkastuslomake on poistettu, sitä ei voi palauttaa.