➕ Lisää rooli
Mene asetukset → Käyttäjäroolit
Paina Lisää rooli
Perustiedot
Lisää roolin perustiedot:
Roolin nimi = miksi haluat roolia kutsua. Saa valita vapaasti, yritä antaa mahdollisimman kuvaava nimi, jotta rooli erottuu muista.
Perusrooli = rooli, johon tämä uusi rooli tulee pohjautumaan. HUOM! Tämä on myös roolin lisenssi laskutuksessa eli kannattaa valita perusrooliksi sellainen rooli, joka mahdollisimman lähellä niitä käyttöoikeuksia, joita haluat antaa.
Kuvaus (vapaaehtoinen) = Voit kuvata, kenelle rooli on ja mitä oikeuksia roolin käyttäjällä on
Tallenna
Käyttöoikeudet -välilehti tulee näkyviin tallennuksen jälkeen. Siirry valitsemaan haluamasi käyttöoikeudet sieltä.
Roolin käyttöoikeudet
Näkymässä on jokainen oikeusryhmä (laskut, työmääräiment jne.) erikseen. Oikeusryhmän sisällä ovat perusoikeudet ja mahdolliset lisäoikeudet. Oikeudet ovat taulukoissa, joista voit valita yksittäiset oikeudet.
💡 HUOM!
Oikeudet, jotka ovat valittavissa roolille, määrittyvät pohjaroolin mukaan. Tästä johtuen esimerkiksi asentajalle ei ole valittavissa kaikki samat oikeudet kuin työnjohtajalle.
Harmaalla tekstillä ovat oikeusryhmät, joita kyseiselle käyttäjälle ei voi antaa ollenkaan.
Käyttöoikeuksien valitseminen
Avaa oikeusryhmä (esim. työmääräimet, asiakkkaat jne.)
Valitse kyseisen ryhmän oikeudet. Voit valita esimerkiksi:
Koko oikeusryhmän painamalla valintaruutua yläotsikon edestä (esim. Ostolaskut)
Perusoikeudet painamalla otsikkoa ennen olevaa valintaruutua
Tietyt perusoikeudet. Painamalla esimerkiksi katsoa-sarakkeen valintaruutua, voit antaa katseluoikeudet kaikkiin taulukon oikeuksiin.
Lisäoikeudet painamalla otsikkoa ennen olevaa valintaruutua
Tallenna jokainen oikeusryhmä erikseen!
✏️ Muokkaa olemassa olevaa roolia
Mene asetukset → Käyttäjäroolit
Avaa rooli (voit muokata itse luotuja rooleja, mutta myös järjestelmän oletusrooleja)
Tee tarvittavat muokkaukset
Tallenna oikeusryhmä kohtaisesti
💡 Oletusrooleista voit muokata vain käyttöoikeuksia. Itse luoduista rooleista voit muokata kaikkia tietoja
⚠️ Jos muokkaat roolin perusroolia esimerkiksi työnjohtajasta pääkäyttäjäksi, muutat samalla myös kaikkien roolia käyttävien lisenssin. Tämä vaikuttaa lisenssilaskutukseen.
🎩 Roolin valitseminen käyttäjälle
Avaa Asetukset → Käyttäjät
Avaa käyttäjä, jolle haluat vaihtaa roolin
Valitse rooli (lisenssi) -kenttään haluamasi rooli
Listauksessa on aina ensin roolin nimi ja suluissa laskutettava lisenssi. Esimerkiksi Päällikkö (työnjohtaja) → Päällikkö on roolin nimi ja työnjohtaja on laskutettava lisenssi.
❓Usein kysyt kysymykset
Voinko kopioida olemassa olevan roolin?
Voinko kopioida olemassa olevan roolin?
Roolia ei voi kopioida, mutta jos valitset pohjarooliksi sellaisen roolin, joka on mahdollisimman lähellä niitä oikeuksia, jotka haluat antaa, pääset mahdollisimman pienellä säädöllä
Miksi en voi muokata olemassa olevan roolin nimeä?
Miksi en voi muokata olemassa olevan roolin nimeä?
Jos rooli on järjestelmän perusrooli (esim. työnjohtaja, pääkäyttäjä), ei kaikkia tietoja pysty muokkaamaan. Pystyt muuttamaan kuitenkin roolin käyttöoikeuksia, vaikka perustietoja ei pysty muokkaamaan.
Miksi en voi valita työnjohtajalle/asentajalle/kirjanpitäjälle kaikkia oikeuksia?
Miksi en voi valita työnjohtajalle/asentajalle/kirjanpitäjälle kaikkia oikeuksia?
Valittavat oikeudet määräytyvät perusroolin pohjalta. Vain pääkäyttäjäroolille voi valita kaikki oikeudet.
Miten poistan roolin käytöstä?
Miten poistan roolin käytöstä?
Luotuja rooleja ei voi poistaa, mutta voit nimetä itse luomasi roolin uudestaan esimerkiksi "Ei käytössä" ja vaihtaa kaikki sitä roolia käyttävät toiseen.
Jos vaihdan itse luomani roolin pohjaroolin asentajasta työnjohtajaksi, miten se vaikuttaa?
Jos vaihdan itse luomani roolin pohjaroolin asentajasta työnjohtajaksi, miten se vaikuttaa?
Käyttäjä saa lisää oikeuksia heti, kun olet tallentanut pohjaroolimuutoksen. Jos tarkoitus on laajentaa käyttäjän oikeuksia vain osittain, on suositeltavaa tehdä kokonaan uusi rooli ja laittaa oikeudet kuntoon ennen kuin vaihdat uuden roolin käyttäjille. Myös lisenssi vaihtuu laskutukseen heti, joten maksat kyseisen roolin käyttäjistä enemmän. Jos olet tehnyt kokonaan uuden roolin, käyttäjän hinta vaihtuu vasta, kun vaihdat hänelle tämän uuden roolin.
