Varasto
Varastoon vienti ja tuonti

Inventaarilistan tuonti, varastotapahtumien ja hyllypaikkojen päivittäminen ja varastoluettelon lataaminen sisältäen varaston arvon

Päivitetty yli viikko sitten

Inventaarilistan tuonnin avulla voidaan päivittää tuotteiden saldot tai hyllypaikat ohjelmaan. Varastoluettelon viennin avulla puolestaan saadaan varaston tämänhetkinen tilanne.

❇️ UUTTA: Varastoluettelo sisältää nyt myös varaston arvon

Inventaarilistan tuonti

Inventaarilistan tuonti aloitetaan menemällä tuotteet > Lisätoiminnot > tuo inventaarilista. Seuraavaksi käydään läpi tuontiin liittyvät vaiheet.

1. Valitse tiedosto (esim. excel) koneeltasi ja tuo se ohjelmaan. Tiedostomuodoksi voit jättää "automaattinen" tai voit muuttaa sen täsmäämään tuomaasi tiedostomuotoa.

2. Tee tarvittavat tietokenttien kohdistukset.

Jos haluat päivittää tuotteen määrät, pakolliset kentät ovat tuotenumero, tuoteala ja määrä.

Jos halua päivittää hyllypaikan, pakolliset kentät ovat tuotenumero, tuoteala ja hyllypaikka.

❇️ UUTTA: Tuo tuotteella varaston arvoa varten keskimääräinen painotettu ostohinta

3. Lopuksi voit valita vielä inventaariopäivän, ohjelma tarjoaa lähtökohtaisesti tätä päivää.

Sitten voit painaa "tuonti".

Varastoluettelon lataaminen

Varastoluettelon saa menemällä Tuotteet > Lisätoiminnot > Vie varastoluettelo

VARASTO: Valitse varasto, jonka osalta luettelon haluat. Pakollinen kenttä.

TUOTEALA: Valitse tuoteala, jonka osalta luettelon haluat. Voi jättää tyhjäksi

TUOTENUMEROT VÄLILTÄ: voit laittaa rajauksen tuotenumeroista, jotka luetteloon halutaan. Voi jättää tyhjäksi.

VAIN AKTIIVISET TUOTTEET: rajaa listan ulkopuolelle tuotteet, jotka eivät ole merkitty ole merkitty aktiiviseksi. Voi jättää valitsematta.

❇️ UUTTA: SISÄLLYTÄ VARASTON ARVO LISTALLE: Tällä saat varaston arvon tiedostoon.

Varaston arvo lasketaan tuotteiden painotetulla keskiarvolla FIFO-menetelmällä. Esimerkiksi, jos tuotetta on varastossa 3kpl, ja sitä on ostettu 1kpl 10e ja 2kpl 10,30e. Silloin painotettu keskiarvo on (1 kpl * 10e + 2kpl * 10,30e) / 3 = 10,20e

Tietojen manuaalinen päivittäminen varastoon

Varastosaldoja voidaan päivittää myös manuaalisesti varastoon avaamalla tuoterekisterin ja valitsemalla tuotteen, jota halutaan päivittää.

1. Avaa tuotteen Inventaario-näkymä.

2. Paina 'uusi tapahtuma'.

3. Lisää tiedot (kaikki kohdat pakollisia) ja paina "lisää varastotapahtuma"

VARASTO: mihin varastoon tuotetta lisätään

MÄÄRÄ: päivitettävä määrä

KUVAUS: manuaalisen korjauksen selite

Manuaaliset lisäykset näkyvät varastotapahtumissa aina tyyppinä "Manuaalinen korjaus".