Laskutus
Kirjanpitokauden päättäminen ja rajapinta-aineiston muodostus
Kirjanpitokauden päättäminen ja rajapinta-aineiston muodostus
Päivitetty yli viikko sitten

Sekä myynti- että ostolaskujen päättäminen kirjanpitoon tulee tehdä Ecomissa jaksotetusti. Kirjanpidon yleinen suositus ja käytäntö on tehdä tämä kuukausittain. Joka tapauksessa Ecom sallii käyttäjän määrittämään päätettävän aikajakson. Muista että kaudenpäätös sulkee ko. ajanjakson laskut joten ne eivät ole sen jälkeen enää muokattavissa.

Alla kuvattuna kirjanpitokauden päättäminen myyntilaskuille, mutta samat toimet pätevät myös ostolaskuille jos käytössä.

Kirjanpitokauden päätös

1. Avaa myyntilaskut: Ecom > Laskut

2. Voit halutessa tarkastella päätettävän kk-jakson laskut LISÄTOIMINNOT -valinnan alta, oikealta ylhäältä. Esikatseltava/tulostettava raportti tähän on Laskutuspäiväkirja:

3. Kun kuukausi/jakso on todettu valmiiksi niin voit edetä kirjanpitokauden päättämiseen. Avaa uudelleen LISÄTOIMINNOT ja valitse 'Päätä kirjanpitokausi':

4. Vahvista suljettava aikajakso laskuille ja valitse <Tallenna>. Kuvan esimerkissä helmikuu 2022:

5. Ohjelmat pyytää vielä varmistamaan suljettavan kauden, valitse <OK> :

6. Ohjelma vahvistaa viestillä kun kausi päätetty:

Sekä muodostaa automaattisesti kirjanpidon raportit pakattuna tiedostona, ks. alla:

7. Toimita tiedoston materiaali kirjanpitoon käsiteltäväksi.

Kirjanpidon integraatiot: Procountor ja Netvisor

Kirjanpitokauden päätös muodostaa automaattisesti myynti- ja ostolaskujen rajapinta-aineistot kirjanpitoon jos integraatio Ecomiin on käytössä. Procountor ja Netvisor ovat liitettävissä Ecom asetuksista (Integraatiot). Integraation asetukset ja niitä koskeva tilikartta/tiliohjaus on tarkemmin kuvattuna seuraavasti:

Procountor-integraatio (muistiotositetaso)

Päätetyt kirjanpitokaudet ovat tarkasteltavissa lisätoimintojen alta. Sieltä voi tulostaa raportit ja muodostaa rajapinta-aineiston tarvittaessa uudelleen: