Uusi tarjous osa 3: Paketit

Pakettien lisääminen ja muokkaaminen. Pakettirekisterin käyttö tarjouksella syöttömatriisin ja haun kautta.

Päivitetty yli viikko sitten

Pakettirekisterin käyttöönotto

Pakettirekisteri otetaan käyttöön asetuksissa. Katso ohje: Tarjouslaskennan käyttöönotto.

Omat paketit

Ecomissa paketit löytyvät valikosta Tuotteet & toimittajat alta. Sieltä löydät Sähköinfon paketit, mutta halutessasi voit myös tehdä omia paketteja. Paketteja voi tällä hetkellä käyttää vain tarjouslaskennassa.

Avaamalla Sähköinfon paketin, voit muokata kahta tietoa:

• Piilota pakettihausta: jos haluat, että paketti ei näy haussa, voit täpätä tämän valinnan

• Aktiivinen: onko paketti aktiivisessa käytössä vai ei

Omien pakettien osalta, voit muokata kaikkia tietoja.

Pakettirekisterin käyttö

Seuraavaksi käsitellään valmiiden pakettien hyödyntämistä tarjouslaskennassa.

Alla kuvassa on avattuna ”1 Johdot” -positio. Position paketit-välilehti on auki. Tähän ikkunaan haetaan paketteja ohjelman sisällä olevasta pakettirekisteristä. Paketteja ei ole pakko käyttää, mutta niiden avulla nopeuttaa tarjouksen tekoa huomattavasti.

Seuraavaksi haetaan paketti Johdot-positioon.

Paketin haku positiolle tapahtuu painamalla Pakettihaku-painiketta. Sen jälkeen oikealle avautuu paketin hakuikkuna. Paketteja voit hakea joko nimellä tai numerolla tai niiden yhdistelmällä.

Kun klikkaat haluttua pakettia, avautuu mahdollisuus valita pakettien määrä sekä asennustapa. Määrä voi muuttaa joko plus- ja miinus-merkeillä tai kirjoittamalla arvon kenttään. Voit lisätä haun kautta useamman paketin kerralla. Sulje haku klikkaamalla hakupalkin ulkopuolelle.

Pakettien syöttömatriisi

Syöttömatriisi on kätevä vaihtoehto syöttää paketteja Ecomiin. Sen avulla ohjelmaan saa näkyviin enemmän paketteja kerralla.

Syöttömatriisi aukeaa painamalla Paketit-välilehden ollessa valittuna syöttömatriisi-painiketta.

Syöttömatriisi aukeaa alla olevan ikkunan näköisenä.

Syöttösivujen käyttö vaatii Sähköinfon kanssa tehdyn pakettirekisterin käyttösopimuksen

Seuraavaksi haetaan syöttömatriisi ryhmä ikkunaan esille.

• Pääryhmäkentän saa auki ja avautuvasta valikosta voi valita halutun pääryhmän. Pääryhmänimet vastaavat pakettirekisterin pääryhmäluokitusta.

• Alaryhmän valinta tapahtuu samalla tavoin, kun pääryhmänkin valinta. Kun pääryhmä on valittu, näyttää ohjelma alaryhmävalinnassa kaikki kyseisen pääryhmän alta löytyvät alaryhmät.

• Kun pää- ja alaryhmät on valittuna, näyttää ohjelma syöttömatriisi-valinnan alla pelkästään tähän ryhmään kuuluvat syöttömatriisit.

Alla olevaan ikkunaan on haettu haluttu pää- ja alaryhmä sekä haluttu syöttömatriisi ylhäältä löytyvien alasvetopainikkeiden avulla.Vasemmassa reunassa on tuotetieto ja sen jälkeen sarakkeittain tuotteen eri asennustapoja. Eli syöttösivujen ideana on saada kaikki tietyn ryhmän tuotteet kerralla näkyviin ja valittaviksi, jolloin massojen keruu nopeutuu entisestään.

Syöttösivuille annetaan määrät niihin sarakkeisiin/riveille, joita tarjoukseen halutaan lisätä. Lisää tarjoukseen –painikeella paketit siirtyvät tarjoukseen ja ikkuna sulkeutuu.

Pakettien tuonti tiedostosta

Paketteja voi tuoda myös JCAD-tiedostosta positiot-osiossa painamalla Tuo tiedostosta -painiketta.