Asiakkaiden tuonti Excel-tiedostosta
Päivitetty tällä viikolla

Ecomin asiakasrekisteriin voi tuoda asiakastietoja mm. Excel-tiedostosta. Tuotetuonti Ecomiin ja huomioitavat asiat on opastettu tässä ohjeartikkelissa.

Minimivaatimukset tiedostolle

• sallitut tiedostotyypit: .xls, .xlsx, xml ja .csv

• tuotavan tiedoston ensimmäinen rivi toimii aina sarakeotsikkona (kenttäotsikot)

• asiakasnumerossa (jos mukana) ei välilyöntejä tai erikoismerkkejä

• suurin sallittu tiedostokoko on 5 MB. Mittavampi määrä asiakkaita voidaan tuoda useammassa erässä, eli tiedostossa

Tiedoston tuonti

• Siirry ohjelman vasemmasta hallintapaneelista kohtaan "Asiakkaat"

• Valitse "Lisätoiminnot" > Tuo asiakkaita:

• Raahaa tämän jälkeen asiakastiedostosi laatikon päälle tai klikkaa laatikkoa, mikä avaa resurssien hallinnan.

• Valittu tiedosto tulee näkyville vasemmalla. On suositeltavaa tarkentaa tiedostomuoto tiedoston mukaan, ks. esimerkki alla. Tämä tukee mm. kirjaimistoa että toimii tuonnissa oikein (ääkköset):

• Ääkkösiä varten suositeltava merkistö on ISO-8859-1

• Tämän jälkeen valitse "Seuraava"

Sarakkeiden kohdistaminen

Excel-tiedoston sarakkeet kohdistetaan asiakasrekisterin kenttiin ennen tuontia, joten kenttien järjestyksellä tiedostossa ei ole väliä. Valitse vetovalikosta oikea luokitus sarakkeelle.

Jos haluat jättää asiakasnumerottomat rivit tuomatta, valitse "Ohita ilman asiakasnumeroa".

HUOM: Mikäli asiakasrekisterissä on jo asiakkaita ja olemassa olevat tiedot halutaan päivittää asiakasnumeron perusteella: varmista että asiakasnumerointi on oikein tiedostossa.