Asiakkaiden tuonti Excel-tiedostosta
Päivitetty yli viikko sitten

Ecomin asiakasrekisteriin voi tuoda asiakastietoja mm. Excel-tiedostosta. Tuotetuonti Ecomiin ja huomioitavat asiat on opastettu tässä ohjeartikkelissa.

MINIMIVAATIMUKSET TIEDOSTOLLE JA TIEDOSTOSISÄLTÖÖN:

• sallitut tiedostotyypit: .xls, .xlsx, xml ja .csv

• tiedoston ensimmäinen rivi toimii aina sarakeotsikkona (kenttäotsikot), ks. esimerkki alla:

• asiakasnumerossa (jos mukana) ei välilyöntejä tai erikoismerkkejä

• suurin sallittu tiedostokoko on 5 MB. Mittavampi määrä asiakkaita voidaan tuoda useammassa erässä, eli tiedostossa

Tuontia varten navigoi ensin päävalikosta asiakaslistalle:

Asiakaslistalla, valitse oikealla ylhäältä LISÄTOIMINNOT > Tuo asiakkaita:

Raahaa tämän jälkeen asiakastiedostosi laatikon päälle tai klikkaa laatikkoa, mikä avaa resurssien hallinnan.

Valittu tiedosto tulee näkyville vasemmalla. On suositeltavaa tarkentaa tiedostomuoto tiedoston mukaan, ks. esimerkki alla. Tämä tukee mm. kirjaimistoa että toimii tuonnissa oikein (ääkköset):

Ääkkösiä varten suositeltava merkistö on ISO-8859-1. Tämän jälkeen valitse SEURAAVA.

Excel-tiedoston sarakkeet kohdistetaan asiakasrekisterin kenttiin ennen tuontia, joten kenttien järjestyksellä tiedostossa ei ole väliä. Valitse vetovalikosta oikea luokitus sarakkeelle.

Jos haluat jättää asiakasnumerottomat rivit tuomatta, valitse "Ohita ilman asiakasnumeroa".

HUOM: Mikäli asiakasrekisterissä on jo asiakkaita ja olemassa olevat tiedot halutaan päivittää asiakasnumeron perusteella: varmista että asiakasnumerointi on oikein tiedostossa.