Tarjouslaskenta
Uusi tarjous osa 2: tarjouksen positiot

Tarjouksen luonnin jälkeen voit muokata positioita. Tässä ohjeessa positiot yleisesti, niiden lisääminen ja poistaminen.

Päivitetty yli viikko sitten

Positioiden avulla tarjous jaotellaan haluttuihin osiin, joista jokaiseen kuuluu omat työnsä ja tuotteensa sekä positiokohtaiset hintansa.

Tarjouksen luomisen jälkeen positiot löytyvät tarjouksen perustietojen alta.

Positioiden lisääminen ja poistaminen

Positioita voidaan lisätä ja poistaa painamalla nappia

Napin painaminen avaa ikkunan, jossa voit painamalla lisätä tai poistaa kyseisen position.

Huom! Jos poistat yläposition, sen alapositio ei poistu automaattisesti.

Tuo tiedostosta

Voit tuoda positiot myös tiedostosta xls-, xlsx-, txt-, csv- tai jcad-muodossa.

Position massoitus

Jokaisella positiolla on samanlaiset alavälilehdet, joihin viedään positiokohtaisesti kaikki työt ja materiaalit, eli tehdään massoitus. Massoittelua auttaa huomattavasti sähköalalla oleva Sähköinfon työ- ja pakettirekisteri. Se sisältää valmiita paketteja, joihin on koottu työvaiheiden työt ja tarvikkeet valmiiksi kokonaisuuksiksi. Ohjelma purkaa positiolle haetut paketit automaattisesti postin töiksi ja materiaaleiksi.

Position työ- ja materiaalit-välilehdillä on siis aina kaikki sen position työt ja tarvikkeet. Työt ja tarvikkeet voidaan syöttää myös suoraan työt- ja materiaalit-välilehdille ilman paketteja. Pakettien käsittely tehdään paketit-välilehdellä.

Tarkempi ohje paketeista löydät ohjeartikkelikokoelman seuraavasta osasta:

Töiden ja materiaalien käsittelystä löydät ohjeen puolestaan täältä: